Kategorier
Krönika Mästerskap

Mästerskapen -09

Denna gång drog vi till ospelad mark, nämligen till Enköpings GK för att spela mästerskapen. Solen sken och vinden höll sig undan boende var bokat på hotell Astoria inne i Enköping, förutsättningarna var med andra ord tipp-topp!

Eva o Lasse, Kim o Maria, Ylva, Thomas och Micki anlände på fredagsmorgonen (Eva-Lena anlände på lördagmorgonen) för inspel på banan, att döma av resultaten stack två personer ut lite extra här, det var Eva och Maria som med 10 slags marginal till det övriga gänget höll en alldeles egen klass. Det allmänna intrycket av banan var nog att den var i mycket gott skick, men kanske en aning fantasilös på sina ställen.

Fredagseftermiddagen ägnades åt lite blandade aktiviteter inne i Enköping, Micki o Thomas njöt av hotellets spa-avdelning, Maria tog igen sig på hotellrummet och Eva, Ylva, Lasse och Kim gick ut på stan för att fånga några geocacher.

På lördagsmorgonen skulle Caramba cup spelas, vilken i år spelades med en ny spelform som Maria hade funderat ut under veckan. Man spelar vanlig poängbogey, men alla poängen multipliceras med varandra, även nollresultaten. Om en spelare tex får poängsviten 2-2-1-3 på de fyra första hålen har denne spelare tolv poäng när han eller hon går upp på femte tee. Om sedan denne spelare streckar hål fem, så försvinner alla tolv poängen och spelaren börjar om från noll på sexans tee. Detta spelsätt ger olika speltaktik beroende på motståndarnas aktuella ställning, vill man bevaka en ihopspelad poängmängd, så kan man fegspela och bara plocka säkra enpoängare, har man däremot nyss förlorat alla sina poäng så kanske man måste spela mer aggressivt och riskabelt för att plocka ihop en samling poäng. Spelformen ger också att ställningen kan ändras radikalt under de sista hålen. Vi döpte denna spelform till ”Lex Maria”.

När jungfruturen med Lex Maria var i hamn var det tydligt att en spelare mer än andra hade fattat galoppen med spelformen, det var den regerande vårträningsmästaren Eva-Lena som krossade allt motstånd och som nu stolt får bära vår fina röda kavaj med anor från TV-sportens OS-bevakning 1984 (vi tror att det är Thomas Johanssons gamla kavaj med tanke på den rymliga passformen).

  1. Eva-Lena, 144 p
  2. Micki, 24 p
  3. Kim, 18 p
  4. Eva, 12 p
  5. Ylva, 12 p
  6. Maria, 8 p
  7. Thomas, 4 p
  8. Lasse, 3 p

Till lunchen mellan Caramba och mästerskapen fick vi glatt besök av Misse, som tyvärr har ett skadat knä och därför inte kunde göra sin planerade RunstenGolf-speldebut här i Enköping. Misse hängde dock med ett par hål som glatt sällskap.

Mästerskapen gick sedan igång i två fyrbollar enligt resultaten ovan och precis som under inspelsrundan var Eva och Maria i en helt egen klass, dessa två fullständigt krossade det övriga motståndet genom att bägge två landa på det strålande resultatet 67 slag netto. Genom bättre handicap vinner Maria 2009 års Rune Runstens Minne. Vi säger grattis Maria!

Vi andra kan å andra sidan hoppas på att Eva o Maria inte är lika dominanta nästa år, de drog nämligen in 40 poäng vardera och kan därmed räkna med en stygg sänkning av sina handicap, he he he.

Vi hade som brukligt ett par etappriser också, även här var det Eva o Maria som tog hem priserna, Eva vann närmst pinn med 3,9 meter och Maria vann longest drive med ett 190 meters utslag (till nästa gång skall long drive delas upp i dam- och herrklass, det var 90 meter mellan gult och rött, inte många herrar i RunstenGolf som slår 280 meter).

Se gärna resultattabellen via denna länk.

Då vi har bestämt oss för att förnya halva styrelsen årligen, var det dags för Janne och Thomas att tacka för sig och lämna plats för andra förmågor. Efter lite informellt valberedande vid sittande middagsbord föreslogs nyval av Eva och omval av Thomas, vilka församlingen omgående valde in. Vi hälsar Eva varmt välkommen till RunstenGolf styrelse.

Micki fick under dagarna en låsning på Totte Wallin, som tydligen kommer från Enköping, hur man nu kan veta sådant… hur som helst gick Micki omkring och nynnade på Totte Wallin-låtar som ”Ryska posten” och ”Enköpingståge, först står de, sen går de”, Micki var hur förvånad som helst att ingen annan mindes Enköpingståge, till Mickis försvar skall nämnas att låten åtminstone är så pass stor att den finns som video på Youtube.

inga bilder hittades