Kategorier
Krönika Mästerskap

Mästerskapen 2007

Rune Runstens Minne 2007 spelades i hård blåst på Grönhögens links den femtonde september, samtidigt som Europas damer blev totalt utskåpade av amerikanskorna i Solheim Cup på Tylösand norra.

De nio deltagarna hade under fredagen spelat in sig på banan, vilket var nog så nödvändigt. Då Grönhögen är utlagd längs stranden på kalmarsundsidan av södra Öland, blir spelförhållandena våldsamt annorlunda om det blåser, jämfört med de parkbanor de flesta av oss är vana vid; och blåste gjorde det… mycket… väldigt mycket! De spelare som kunde slå låga slag utan sidskruv under vinden och undvika de tjocka höga ruffarna befann sig i ett mycket bättre läge än de spelare som spelade på som på hemmabanan med höga wedgar och småsneda drives. Den spelare som dessutom kunde bemästra de snabba (9,5 på stimpen) ondulerade greenerna hade verkligen möjlighet att prestera ett bra resultat. Den spelare som gjorde detta bäst var Eva, som verkligen krossade allt motstånd med en segermarginal på nio slag! Eva var dessutom den enda som sköt under 100 slag brutto. Vi lyfter på hatten för Eva och gratulerar henne till sin första RunstenGolf-seger.

Eva vinner på 71 slag
RRM 2007
Plac.SpelaresHcpSlag
1Eva2771
2Maria2180
3Ylva2783
4Per1486
5Thomas1292
6Micki1696
7Kim1796
8Janne2098
9Lasse24102

Denna lördag verkligen Evas dag, hon vann nämligen allt som kunde vinnas; hon tog hem Caramba Cup (har det någonsin hänt förr att Carambasegraren även tar hem mästerskapet?), närmast pinn och längsta drive!

Per och Micki

Caramba Cup spelades på lördagsmorgonen som nio hål poängbogey med en mulligan fri att ta ut när somhelst samt fria kast ur alla bunkrar, men med fel hand. Spelformen var bestämd av Lasse i egenskap av regerande Carambamästare. Utfallet från Caramba bestämde spelordningen för eftermiddagens mästerskap, där Lasse, Thomas och Per utgjorde mosbricka, Ylva, Kim och Janne var medelgänget medan Eva, Maria och Micki gick sist i ledarbollen. Mästerskapet spelades på samma sätt som föregående år, det vill säga som 18 hål slaggolf.

Lite traditionsenlig auktion föregick själva mästerskapen enligt följande tabell:

Auktion
HästÄgareKostnad
EvaThomas250
MariaThomas400
YlvaThomas250
PerThomas150
ThomasMicki250
MickiPer220
KimJanne400
JanneKim260
LasseMicki120

Vill därför gratulera Thomas till 1250 spänn i vinst för att ha träffat in Eva som segrare. Thomas är en aggressiv gambler som hade insatser på dryga tusenlappen och lyckades pricka in alla fyra topplaceringarna.